Borea Asset Management

Aktiv forvalter som spesialiserer seg på bank og høyrenteobligasjoner.

Teamet

Kompetanse er vår bærebjelke. I teamet vårt finner du forvaltere og analytikere som kan vise til lang erfaring og positive resultater.

Borea Asset Management er et aktivt og uavhengig forvaltningsselskap med tilhørighet i Bergen. Vi forvalter et aksjefond og fire obligasjonsfond. 

Vi jobber for å skape langsiktig og lønnsom avkastning for våre kunder.

Vi er en aktiv og uavhengig forvalter med tro på en robust risikopremie i aksje- og kredittmarkedet. Investeringsprosessen vår kjennetegnes av langsiktighet, risikostyring og transparens.

Fondene

Aktiv forvaltning og dynamisk markedseksponering. Felles for alle våre fond er en investeringsstrategi som bygger på langsiktighet, risikostyring og transparens.

Vil du vite mer?

Borea Utbytte

Aksjer og egenkapitalbevis i norske banker.

12.5%

I 2023

26.5%

Årlig avkastning siden oppstart

Borea Høyrente

Nordiske høyrenteobligasjoner.

6.6%

I 2023

7.7%

Årlig avkastning siden oppstart

Borea Kreditt

Mindre og mellomstore nordiske høyrenteobligasjoner.

8.6%

I 2023

9.7%

Årlig avkastning siden oppstart

Borea Obligasjon

Fondsobligasjoner utstedt av norske banker.

5.5%

I 2023

6.4%

Årlig avkastning siden oppstart

Borea Rente I

Obligasjonslån utstedt av norske banker.

4.3%

I 2023

3.5%

Årlig avkastning siden oppstart

Borea Rente A

Obligasjonslån utstedt av norske banker.

4.2%

I 2023

0.0%

Årlig avkastning siden oppstart

Aktuelt

Posted on

Nyansatt Markedskoordinator

Borea Asset Management har gleden av å informere om ansettelsen av Ina Amalie Havre i stillingen som Markedskoordinator. I

Posted on

Frykten for resesjonen

Internasjonale markeder har opplevd et betydelig børsfall i første halvår. Mens verdens sentralbanker forsøker å temme inflasjonen, har investorene godt på vei priset inn en økonomisk nedtur.

Posted on

Raske renteendringer

Mye kan skje på et år. Fra dag til dag går det i musesteg, og det er gjerne først når vi stopper opp og tar en fot i bakken at vi ser hvor mye som har skjedd.

Posted on

Uvær eller billigsalg

Mai har vært preget av store svingninger på børsen, og en god del røde tall. Fremdeles er nøkkelordene inflasjon, resesjonsfrykt og renteheving.

Posted on

Det store utfallsrommet og vår uoversiktlige verden

Det store utfallsrommet og vår uoversiktlige verdenVi har på kort tid sett store endringer i markeder, økonomier og geopolitikk. Vi tar en oppsummering av situasjonen slik verden ser ut nå.MarkedsoppdateringForfatter: Magnus Vie SundalPublisert: 29.mar. – 2022Det har nå gått over én måned siden Russland begynte sin invasjon av Ukraina. Krigen er…

Posted on

Offentliggjøring av vedtektsendringer i verdipapirfondet Borea Rente

Offentliggjøring av vedtektsendringer i verdipapirfondet Borea RenteVedtektene i verdipapirfondet Borea Rente endres etter godkjenning fra Finanstilsynet 11.09.2020.I henhold til verdipapirfondlovens § 4-14 6. ledd har andelseierne anledning til gebyrfri innløsning dersom innløsning meldes innen 5 dager før vedtektsendringene trer i kraft. Det gjøres for ordens skyld oppmerksom på at innløsninger…

Posted on

Ny pris til Borea Høyrente

Ny pris til Borea HøyrenteNok en gang får Borea Høyrente internasjonal oppmerksomhet, etter et svært godt 2021.SpesialtemaForfatter: Magnus Vie SundalPublisert: 21.mar. – 2022Torsdag var tiden kommet for EuroHedge sin store prisutdeling for 2021: «HFM Eurohedge Awards». I hard konkurranse med store europeiske fondsforvaltere er vi svært fornøyde med å kunne reise hjem…

Posted on

Nyansatt Controller

Nyansatt ControllerBorea Asset Management har gleden av å informere om ansettelsen av Mariann Heggland Solibakke i stillingen som Controller. Mariann kommer til Borea Asset Management fra View Ledger hvor hun har jobbet som «Rådgiver/Kundeansvarlig» de siste 2 årene.

Posted on

Borea Høyrente til topps i internasjonal kåring

Borea Høyrente til topps i internasjonal kåringTirsdag 16. november gikk den årlige kåringen «HFM EuroHedge Emerging Manager Awards» av stabelen i London (HedgeNordic sin omtale av prisutdelingen her). Siden 2016 har Borea Høyrente vært nominert fire ganger, og i år klatret vi til topps på pallen innen kategorien «Fixed Income over $100m».…

Posted on

Vår nysatsing Borea Utbytte i Finansavisen

Vår nysatsing Borea Utbytte i FinansavisenFinansavisen skriver i dag om vårt nye produkt, Borea Utbytte. Fondet skal investere i egenkapitalbevis og aksjer utstedt av norske sparebanker. Historisk har denne sektoren gitt høyere avkastning og lavere volatilitet enn børsen generelt. Forvalter Magnus Vie Sundal utdyper dette i ukens blogginnlegg. Intervjuet i sin helhet kan leses her.…

Aktuelt

Posted on

Rentene fortsetter å tikke inn

Vi har lagt bak oss enda en måned med god avkastning i våre fond. Sommeren er nå over, og det har generelt vært grønt og skjønt i markedene, dog med tendenser til litt finansielt høstvær på tampen.

Posted on

Verdifull erfaring som sommerintern

I sommer hadde Borea fire studenter innom kontoret som interns. Etter fem uker intership hos Borea har studentene fått brukt kunnskapen fra studiene i praksis, og fått mye verdifull erfaring.

Nyhetsbrev Få innsikt og markedsoppdateringer direkte i innboksen.

Nyheitsbrev Få innsikt og markedsoppdateringer direkte i innboksen.