Verdifull erfaring som sommerintern

Verdifull erfaring som sommerinterns

I sommer hadde vi fire interns hos Borea. Alle studerer finans ved NHH og skal til høsten begynne på sitt siste studieår. Etter fem uker intership hos Borea har studentene fått brukt kunnskapen fra studiene i praksis, og fått mye verdifull erfaring.

Planene om finans

De fire studentene hadde fem uker som interns. Kristin, Sherry og Vetle kom til Borea gjennom faget «Internship in Asset Management», mens Ole søkte internship utenom. Selv om ikke alle har vært like sikre på hva de har ønsket å bli, har alle hatt en interesse for finans. Kristin peker på hvordan interessen hennes for finans bare økte under studieløpet:

- Jeg var veldig usikker sommeren før masteren. Jeg hadde to valgfag det stod mellom, og gikk for det som så mest interessant ut – og da ble det finans. Også ble jeg egentlig veldig positivt overrasket over at jeg likte det så godt som jeg gjorde.

De andre nikker. Ole legger til at han forstod verdien av økonomikunnskap på videregående:

- Jeg fikk vel interesse for finans for en del år siden da jeg tenkte at jeg burde begynne å få et forhold til hvor jeg plasserte sparepengene mine. Jeg skjønte at det kunne jeg jo ingenting om, så jeg begynte å lese litt om økonomi da – sånn på videregående og gjennom forsvaret. Også fant jeg ut at det å studere økonomi kunne være nyttig uansett. Og at økonomi er egentlig alt som skjer i samfunnet, sier Ole og legger til:

- Finans er jo da et spesielt interessant felt - du blir aldri utlært, for det er alltid noe nytt du kan lære om.

Ole, Vetle, Kristin og Sherry har vært sommerinterns hos Borea

Å jobbe i Borea

I løpet av ukene hos Borea ble studentene delt i grupper på to og to, og samarbeidet om å utvikle rapporter og analyser.

- Vi har fått mye frihet, og ikke minst tid til å gå i dybden på prosjektene våre. Det har vært fint å ikke bare bli tildelt rutineoppgaver når man er ny. For her har vi fått mye tid til å bruke det vi har lært på skolen i en "real-world setting", forteller Ole.

Læringskurven har vært bratt. På få uker har studentene fått en bredere forståelse for finans og forvaltning.

- Vi har brukt mye tid på å forstå bransjesektorer før vi i det hele tatt har kunne sett ordentlig på selskapet vi arbeidet med. Det er jo mye nytt for oss selvfølgelig. Vi har fordypet oss i hvordan selskapet arbeider og tjener penger, og kommet frem til en verdsettelse som vi presenterte for forvalterne her i Borea, forteller Vetle.

Alle fire ser på det å være intern i en bedrift som en klar fordel for utdanningen deres. Sherry forklarer at det å være intern i et forvaltningsselskap ikke er det samme som å være finansstudent. En av de klare fordelene med et internship hos Borea er å kunne bruke kunnskapen de har fått gjennom studiene i praksis:

- Vi har ikke gjort noe lignende før. Vi har lært om metoder alene, men vi har aldri gjort en sånn omfattende analyse i skolesammenheng, forteller Sherry. Å sortere ut de viktigste aspektene for analysen er ikke lett i starten, noe Kristin legger til:

- Jeg ville ha kontroll på alt. De første dagene så leste jeg veldig mye på ting som ikke var så viktig. Så det har vært lærerikt å gå over store mengder informasjon, og spisse det ned til det mest sentrale.

Et fint arbeidsmiljø

På spørsmålet om hvilke oppfatningen de hadde om finansbransjen før oppholdet i Borea drar alle lett på smilebåndet, og forteller at det var et mer behagelig miljø enn de hadde sett for seg.

- Jeg trodde kanskje det var litt mer spisse albuer, men det er det jo ikke her. Det er en veldig hyggelig arbeidsplass, sier Sherry. De andre sier seg enige med en gang. Det har vært fokus på sosialt opplegg gjennom sommeren.

- Det har vært sammenkomster både på og utenfor kontoret. Vi har gått på fjellturer og vært på middag. Jeg har gledet meg til å dra på jobb hver dag hvertfall, forteller Ole.

- Et veldig hyggelig arbeidsmiljø. Siden vi alle sitter i et åpent kontorlandsskap er det korte avstander til andre ansatte, og terskelen for å stille spørsmål er lav, legger Kristin til. Vetle forteller også at det har vært en klar fordel at de har vært flere interns, og at det har vært fint å kunne dele utfordringene med hverandre.

- Det har også vært fint å kunne jobbe sammen to og to av oss som er interns. Da har vi fått muligheten til å dele på arbeidet og tanker vi har med hverandre.

Borea Asset Management inviterer hver sommer studenter til å søke internship hos oss. Stillingene for 2024 utlyses i løpet av høsten. Følg oss gjerne på LinkedIn for å få mer informasjon.

Nyhetsbrev Få innsikt og markedsoppdateringer direkte i innboksen.

Nyheitsbrev Få innsikt og markedsoppdateringer direkte i innboksen.