Logg inn

Innholdet på denne siden er markedsføring

 • Norske banker leverte gode resultater i første kvartal

  Norske banker leverte gode resultater i første kvartal

  Selskaper verden over har den siste halvannen måneden rapportert sine resultater for første kvartal. I denne bloggen ser vi nærmere på hvordan norske banker har gjort det.

  Les mer
 • Støvet legger seg

  Les mer
 • Bank-rabalder

  Det har vært begivenhetsrike uker i finansmarkedene, med bankene i søkelyset. Frykten for «bank runs» har bidratt til å senke kursene på en rekke verdipapirer, også utenfor banksektoren. I dagens markedsoppdatering ser vi nærmere på hva som har skjedd i henholdsvis USA og Europa, hvilke effekter vi ser i verdipapirmarkedet og hvordan vi nå ser på situasjonen.

  Les mer
 • Store svingninger

  Det har blåst friskt i markedene den siste uken. Gjennom helgen var fokuset på Silicon Valley Bank og de mellomstore amerikanske bankene. I løpet av uken har fokuset skiftet mot Europa, og spesielt Credit Suisse. Fredag skrev vi en blogg om utenlandsk bankfrykt. Mye har skjedd siden den gang. Derfor tar vi en fot i bakken og ser nærmere på hva som er status nå.

  Les mer
 • Utenlandsk bankfrykt

  Vi tar en nærmere titt på hva som forårsaker turbulensen og svingningene på børs for utenlandske banker denne uken.

  Les mer
 • Rentehevingenes tid var ikke forbi

  De siste månedene har markedene vært preget av optimisme. Det har i større grad priset inn en gyllen middelvei mellom lavere inflasjon, men samtidig grei økonomisk aktivitet. En «myk landing». Dermed har vi sett fall i både markedsrenter og økt risikoappetitt.

  Les mer
 • Året som gikk og året som kommer

  Vi tar et tilbakeblikk på markedene i året som har gått, og vender blikket fremover mot 2023.

  Les mer
 • Merry Quizmas 2022

  (Oppdatert 23. desember) Det er desember, det er advent og tradisjonen tro er det tid for en ny runde med mitt hobbyprosjekt, Merry Quizmas. Som vanlig skal vi prøve å balansere mellom det uendelig vanskelige og Borea-lesernes velutviklede Google-evner.

  Les mer
 • Fortsatt gode tall fra norske banker

  I dag tar vi en oppdatering på norske banker, hvor vi ser på resultater, risiko og avkastningsmuligheter i de forskjellige delene av kapitalstrukturen.

  Les mer
 • Nervøst marked med blikket rettet mot sentralbankene, Sveits og Storbritannia

  Markedet er fremdeles nervøst, med blikket festet på hvordan økonomiene reagerer på sentralbankenes rentehevinger. Rentehevingene tynger økonomiene og reduserer veksten.

  Les mer
 • Svingende markeder, men god inntjening i bankene og muligheter i obligasjoner

  Etter en turbulent sommer har frykten igjen grepet markedene. Men innimellom røde tall er det også muligheter.

  Les mer
 • Raske renteendringer

  Mye kan skje på et år. Fra dag til dag går det i musesteg, og det er gjerne først når vi stopper opp og tar en fot i bakken at vi ser hvor mye som har skjedd. Siste års endring i inflasjon og renter, og ikke minst forventninger knyttet til dette, er et godt eksempel.

  Les mer